Translate

onsdag 9 juli 2014

De är hemma nu!

Snacka om att sommaren har kommit med besked! Hela juni har det varit regn och kallt, en nu, nu är det så varmt att det knappast går att göra någonting. Det har hänt en del 
Vita Smulan och spräckliga Kakan i sitt nya hem.
här hemma i bygget. Ankorna har kommit hem. Kakan och Smulan. Vi hoppas på att de är honor. De låter, äter insikter, sniglar och är helt bedårande. Vi håller på för fullt att göra dem handtama. En liten bit i taget. Vi vill ju gosa med dem! Hönan Marabou och hennes kycklingar Kringlan och Tipptopp har också kommit hem. Varje dag får vi ett litet ljusbrunt ägg av hönan, hon brukar värpa runt två tiden på eftermiddagen. Hennes fjädrar är så mjuka och hon är nästan skönare att klappa på än hundarna. Kycklingarna är lite mer rädda av sej men de äter ur handen och ibland ställer de sej i handen. 
Kycklingen Tipptopp
Jag älskar verkligen våra nytillkomna husdjur. Det gör Pluto med, men inte på samma sätt som jag. Han skulle gärna vilja sätta tänderna i en av dem. Än så länge går de i ankgården, både för att de ska veta var hem är och för att socialisera dem med hundarna. Både vi i familjen och grannarna sitter långa stunder inne i ankgården, utanför ankgården eller på altan och tittar på ankgården..... Jag har märkt att i den hetta som översköljer oss nu så är den skönaste platsen just där vi har placerat Familjen Fjäderfä. 
Kusin T varnade mej för att hönsen kunde börja hacka på ankorna så första nätterna delade jag på dem inne i hönshuset men det fungerar så bra att det inte längre behövs. Att man kan bli så lycklig för några fåglar. Men det är helt underbart. På riktigt helt underbart!
Familjen Fjäderfä

Inga kommentarer: