Translate

lördag 27 juni 2015

Det gör så ont

Jag  vet att det blir väldigt mycket hästinlägg just nu. Men det beror ju på att jag tillbringar väldigt mycket tid i stallet. Ridningen och stallsysslorna är ju min träningsform ihop med cyklandet. När sommarlovet startade var ryggen så paj att det tog mej en timme av stretching varje morgon för att jag skulle kunna röra mej ordentligt. Nu har jag både cyklat och ridit flera gånger i veckan och ryggen påminner mej ibland att den inte mår bra men det är mycket bättre. Istället har jag nu muskelinflammationer och kramper i muskler. Visserligen är det " bra" smärta men jag måste säga att jag är evinnerligt trött på att ha ont. Varje dag runt fem-sex hugget behöver jag lägga mej ner och vila alternativt sova för att kroppen behöver vila. Bara ligga och låta muskler och ligament återhämta sej. Den delen tycker jag är fanatiskt tråkig. Att jag som är under 40år hela tiden behöver planera för att ha en fungerande kropp. Just därför blir det många hästinlägg, för i stallet mår jag bra både kroppsligt och mentalt.
Första gången jag rider ut med ett av mina barn.
Lilla N rider på Bella.
 I stallet hänger jag ju inte heller bara ensam utan alla barnen är involverade på ett eller annat sätt. Idag red jag och Lilla N ut tillsammans, bara hon och jag. Jag red på Pepino och hon på Bella. Det är första gången jag rider ut tillsammans med något av mina barn. Jag kommer ihåg när de var små och jag kunde längta efter tiden vi kunde cykla och rida tillsammans. Nu är jag där och jag tycker det är en välsignelse att få den här tiden tillsammans. Lilla N är ganska rädd för ridning. Hon har inte balansen i trav eller lärt sej att hantera galopp.  Hon vill mycket men får ofta panik på hästryggen. Därför var det med stor skepsis som just hon fick följa med på en lång skrittur idag. Men det gick hur bra som helst. Ömsom regnande det ömsom var det superhett i solen. Pepino var lite ömfotad efter att hovslagaren var där i tisdags men han var pigg och öronen spetsade framåt, förutom när jag flipprade med kameran för då undrade han nyfiket vad jag gjorde däruppe på hästryggen.
Jag sitter på Pepino och Lilla N och Bella
kommer bakom. Mor/dotter aktivitet!
 Bella är ju världens bästa ponny när det kommer till ridningen så hon skrittade på i sin egna takt, travade ikapp Pepino ett par gånger och skötte sej exemplariskt. Jag är glad att jag får dessa stunder med mina barn, med hästarna. Jag tror att ungarna kommer blicka tillbaka på detta när de blir större med mycket kärlek och värme. För vi har kul ihop. Det är
iallafall det jag försöker trösta mej med när jag senare under dagen behöver vila min kropp och blir en tråkig mamma som inte aktiverar dem så mycket.

Inga kommentarer: