Translate

måndag 22 juni 2015

Drömmen slog in!

Jag såg hur träden vajade lite sakta i vinden. Det var varmt, jag var lite lätt svettig efter promenaden. Fåglarna sjöng. Då kände jag hur ögonen fylldes av tårar. Två tunga ramlade ner över min kind. Sedan torkade jag ögonen och log samtidigt. Det här hade jag drömt om sedan jag var åtta år. Trettio år senare så sker det! Här satt jag på ryggen, på min häst, ensam på en väg i skogen. 
Jag red ut på min egna häst för första gången helt själv! Det var så stort. Just den stunden, när Pepino med spetsade öron framåt, med bra kliv i stegen, glad ihågen bar mej framåt. Han var redo för äventyr. Men jag höll mej till planen. Det var svårt att hålla sej till planen, men så gick allt precis så perfekt som jag hade önskat mej!
Pepino har inte velat rida ut själv. Så jag körde ut kärringpallen i skogen, sedan gick jag dit med honom, hoppade upp och red hem. Allt gick perfekt!

Herr P - Pepino - min svarta gurka.

När jag började med hästar så var det mammas idé. Jag fortsatte rida för att min bästa vän Johanna gjorde det. Själv var jag inte så imponerad av att som den minsta tjejen få den minsta hästen, Pysen, som dessutom var stallets avkastar-kung. Men jag fortsatte och när jag tvivlade så blev jag inkörd i arabhästvärlden och fick Jazz och Gandos i mitt liv. Sedan rullade det på. När jag var åtta år så började jag drömma om en egen häst och den största längtan var att få rida ut själv på min egna häst i skogen och höra fåglarna sjunga, träden vaja och känna solens strålar värma min hud. Igår hände det. Det där jag drömt om så länge. Drömmen jag faktiskt hade slutat tro på! Tårarna på min kind var av glädje. Jag är så oerhört tacksam för min svarta, fina häst. Min dröm, min verklighet.


Mula på kommando
Idag körde vi trick på gräsbanan. Herr P var på direkt och yogan gick otroligt bra idag. Spansk skritt gick ganska hyfsat, men det som var mest intressant var att han vägrade lämna min sida, han ville bara mer och mer och mer. Just det som jag hade hoppats på skulle hända. 

Yoga - jag behöver hjälpa honom att lyfta bakbenet än så länge.
Målet att få honom att stoppa in huvudet under bakbenet själv.


Stora N började mer snurra runt med Lilla Shouni.
Hon fattade väldigt snabbt!
Stora N var också med ut idag. Han fick ta Shouni och började träna henne. Hon var inte alls med på noterna, men när hon insåg att det var godis med i leken ville hon också vara med hela tiden. Att beta var inte alls intressant! Stora N är inte en hästperson. Men han kan hantera Shouni och han tyckte det var kul att träna henne. I helgen ska han få lära sej att bli lite kusk. Så får vi se om vi inte kan bli en hästfamilj tillslut iallafall!

Pepino kan nu sitt första trick utantill. Han har lärt sej att snurra på kommando! Duktig pålle!
Nu snurrar han runt själv! Första tricket satt!

Inga kommentarer: