Translate

söndag 8 juni 2014

Politik.

Förra helgen var jag på min första partikongress. Jag sitter i kommunfullmäktige i min stad och börjar ta mer och mer aktiva steg in i politiken, men ännu känner jag mej ganska ny och grön. Kongressen var ett spektakel som styrkte mej i min övertygelse att jag 
1 valt rätt parti
2 att politik är just så kul som jag tänkt mej
3 att det går att förändra
Lill-Marie och jag i kongressalen.
Vi var faktiskt tre noviser från min kommun som åkte ner till Göteborg och blev inlåsta på Svenska mässan i tre dagar för att prata lösningar och framtidstro. Allt slutade med en pridefestival i Göteborgsinnerstad.

Att bli politiker var ett val som jag länge gick och grunnade på. Dels pga mitt yrke men också för att jag var lite partipolitiskt tvivlande. Jag har alltid röstat på mitt parti men i i början tyckte jag inte om "hela paketet" men med åren har paketet blivit mer innehållsrikt och mer nyskapande och nyanserat. För fyra år sedan hade beslutet mognat och nu är jag med och jag har något att säga till om. Än är jag en liten blyg viol, men jag börjar ta för mej, börjar ha en större kraft och vet vad jag vill säga. Jag får inte betalt, jag gör det på min fritid och från att ha varit en person med åsikter måste  jag nu försvara en hel uppsjö av beslut och åsikter som mitt parti har. Oftast mot personer utan parti som bara behöver stå för sina egna åsikter. Det är inte alltid lätt, jag har inte alla svar och ibland blir jag lite sårad över kommentarer och förakt jag får.
Mona Sahlin var en av talarna på seminarium om
emigreringspolitik.
 Men samtidigt är jag stolt över att jag försöker göra något. Jag försöker vara med att påverka. Jag sitter inte bara och tycker något i en fråga, jag engagerar mej och gör mitt bästa för att skapa en lite bättre plats för oss och nästkommande generation. Ibland får jag tårar i ögonen av stolthet över vilket förtroende jag och mina partikamrater har fått från alla väljare. Jag ser att jag är eran ödmjuka tjänare med en tydlig agenda. Och kongressen var ett fantastiskt steg att göra ett ännu bättre jobb!

Vy från hotellet över Liseberg.

Inga kommentarer: