Translate

lördag 5 maj 2012

Bobbos debut i freestyle klass 2

Jag har i flera dagar försökt ladda upp filmen, men inte lyckats så nu gör jag ett inlägg utan film.


Bobbo var ju tänkt att ha startat klass2 redan för två veckor sedan. Men något är ju tokigt med hans bakben så han har varit vilande. Vetrinären ha böjt och vridit och kännt igenom hela honom men inte hittat någonting så vi fick OK för att tävla - tre dagar före tävling. Det var inte förens dagen före det var dags som jag fick möjlighet att träna. Det program som jag torrgått funkade inte med Bobbo vid sidan. PANIK. Vi modifierade programmet, gjorde om, ändrade och anpassade. Bobbo var väldigt tydlig med att vissa rörelser inte var sköna för honom så det var bara att fixa något annat.


På tävlingsplatsen var det strålande sol, fult med härliga hundvänner, bra med plats och fina miljöer att rasta i.. Jag slog upp mitt tält för jag tycker att hundarna och jag slappnar av mer när de har ett eget krypin att ligga i istället för att sitta bredvid mej i  stolen. 
Bobo
Kusin Neli
Efter ett tag dök min vapenslagare i tävlingssammanhang upp, Neli och hennes fina sambo Bobo ( Han är inte en Bosse och framförallt inte en Bo- så då blev det Bobo). Så tack vare dem fick jag allt fotat och filmat. TACK!


När det var dags för Bobbo och mej att starta hade jag just varit inne med Pluto. Det var hemskt varmt ute och jag avr osäker på hur mycket jag skulle värma upp, hur jag skulle förberda honom så att han inte flippade men ändå orkade, för på gamla dagar har han blivit värmekänslig., Jag gjorde något halvdant. Han var bra med på plan men när musiken började fick jag jobba hårt med att komma ihåg vad det var jag strukit i programmet och vad jag hade kvar, 
samtidigt gick Bobbo upp i snurr och att försöka dämpa honom var en tuff uppgift. Jag hyssade och lugnade genom hela programmet, men han var som en laddad vulkan. I slalomen råkade jag sparka honom rakt i käken.Vi gjorde alla rörelser, jag var osäker på var vi var i musiken - 
improviserat hittade jag på några rörelser, avslutade fortfarande för tidigt och hittade på ett nytt slut. Jag var så missnöjd när jag gick av plan. Jag var så besviken! Men efter ett tag så försökte jag släppa den känslan och fokusera på det positiva. Vi har inte haft möjlighet att träna. Det är ett nytt program. Bobbo är inte 100% ok. Det var väldigt, väldigt varmt och många hundar tappade fokus totalt. Bobbo höll ihop hela programmet trots att han ville explodera och i slutänden får jag nog vara nöjd ändå.


Domarna var antingen väldigt diplomatiska eller så gillade de vårt program. För kritiken var väldigt fin. De påpekade att det blivit några missförstånd men att det var ett fint program och en härlig hund. som de blev glada att titta på. Ljuvliga tollare! Med 0.05 poäng ifrån diplompoäng och uppflytt så hamnade vi på en fjärde plats. Surt att vara så nära, men välförtjänt. Så jag är ändå nöjd med vår debut. Nu har han vila i drygt en vecka innan vi filar vidare på vårt program. Bobbos tävlingssäsong är till för att vi ska ha kul. Jag har inga krav. De ställer jag på Pluto istället. Vi ska njuta av vår sista tävlingssommar och bara ha roligt. Min älskade, älskade Bobbo och jag. Jag kan aldrig vara besviken på honom. Han gör alltid sitt bästa och är en underbar livskamrat att ha vid sin sida!

Inga kommentarer: