Translate

lördag 8 juli 2017

Lilla Viggo

I brist på egen hund så lånar vi gärna. Nu har vi lilla Viggo på besök. Min bästa väns hund, min gamla instruktörs fd hund. Viggo är en chihuahua. Lite osäker. Ogillar barn. Går gärna igång i skall. Backar och hotar att bita om man kommer in i hans sfär utan tillåtelse. Han är liten, bedårande, förlåtande och svarar oerhört bra på belöningar och tydliga instruktioner. Vi tar med honom på cykelturer, söker i skogen, går på café, promenerar och tjejerna älskar att träna tricks med honom, eftersom han är så himla duktig på det. Just för att han är så himla liten vill man gärna ta upp honom i famnen hela tiden, men Viggo är verkligen en HUND, ingen accessoar!
  


 Han älskar att löpa fritt i skogen, han bestämmer sitt eget tempo när vi cyklar och blir inte stressad över att vi rullar iväg från honom i en backe och sedan väntar in honom. Han sitter även helt lugnt i korgen när han får skjuts! Han kör sitt race och njuter till fullo över att få vara hund. Hela familjen har blivit förälskade i lilla Viggo med den stora integriteten.
          


Saknaden efter våra hundar är inte mindre.
Hjördis, fralla, 9veckor
När Hjördis 9 veckor var på besök startade det någonting i Stora N. Han har gråtit varje dag efter framförallt Pluto. För honom är det jobbigt att ha Viggo här, även om han samtidigt älskar att sitta och gosa med honom. Han stängde sitt hjärta när


Bobbo dog men nu börjar den att öppnas upp igen. Själv känner jag att jag är redo att för en hund igen. Marcelo tycks vara förvånad över att processen tar så lång tid.
Elsa och Lilla Viggo
Men när vi en dag tar emot en liten 8 veckors krabat här hemma igen så är det med alla famnar öppna och med mer kärlek och omsorg än någonsin. Vi vill vara det bästa hemmet någonsin för vår lilla valp. Tills dess tränar vi på älskade Elsa och Lilla Viggo.


Inga kommentarer: