Translate

söndag 17 maj 2015

Working Equitation kurs med Pepino

Jag har hittat sporten jag vill hålla på med! WE tycks vara min grej. Jag tyckte det var riktigt roligt att prova men framförallt kände jag mej hemma nånstans. Jag kände direkt att jag fick ett mål med träningen. Jag fick blodad tand och jag kan verkligen se mej och Pepino testa på det här på riktigt. Det var nåt med att dressyren blev på så hög nivå, fast man inte nöter dressyren på det sättet.  Det 
Pepino ville verkligen ha lunch mellan
ridpassen
passar mej att hästen måste utföra galoppombyten, skänkelvikningar med mera för att klara av momenten, inte för att någon ska bedöma gångarterna. Här bedöms samarbetet mellan häst och ryttare och hur väl hästen hjälper till för att utföra allt.

Vi lyssnar på Anna så
vi vet hur vi ska träna in hindren.
Jag var på endags clinic för Anna i Nyköpings området. Vi var sju ekipage som kommit dit för att lära oss vad sjutton WE egentligen är. Jag bävade för att köra transporten med häst för första gången själv. Jag var nervös över att inte få in Pepino i transporten. Min enda medhjälpare var min åtta åriga dotter, Mittimellan N. Men vi hittade ett sätt efter 50 minuter gick han in i transporten utan att knota. Och när vi skulle åka hem tog det bara 10 minuter, nu när vi visste hur vi skulle göra. Vänta in honom, använda halsring och låta honom göra det på sitt sätt.

Jag och Pepino tar sats inför dubbelslalom
Vi red ett pass på förmiddagen och ett på eftermiddagen. För första gången red jag honom i ett ridhus och det gick hur bra som helst. Han tyckte slalom i trav var jobbigt men rundeln med störning var superenkel. WE består av tre delar. Ett dressyrprogram, ett hinderprogram med hinder som tillhör europeiskt gårdsarbete samt samma hinderprogram i speed- alltså fullfart. Full fart för mej och Pepino innebär trav! Jag kände mej så hemma i tankesättet och i övningarna. Jag tror det här kan passa oss väldigt bra. Nu ska vi hem och träna slalom, ryggningar och volter runt tunnor. 

Med på kursen var Ulrika som bor i grannstaden. Hon introducerade TREC för mej. Orientering till häst samt hinderbanor liknande WE. Definitivt något jag ska testa!

Inga kommentarer: