Translate

måndag 16 februari 2015

Pepino är lös

Jag måste nog säga att all min egna fritid faktisk går till stallet just nu. Även om det inte blir mycket träning i form av ridning så tar det ändå sin tid. Jag försöker att trickutmana honom rätt mycket och träna på vardagssaker, som att inte gå ur boxen fast den är öppen och jag går därifrån.  Pepino är ju skrämmande rädd för getterna på gården. Han håller på att krypa ur skinnet när de bräker. De är okey att titta på men att lyssna på dem... det är livsfarligt!
Pepino hälsar på Klara.
 Nu har ju de fantastiska kultingarna flyttat in i stallet och jag vill inte ha en häst som flyger i luften så fort de grymtar. Därför har vi börjat med introduktion av grisar! Och det har gått bra. Det är just grymtandet som först fick honom att reagera men när han fick se de små grisarna och höra att det var de som lät så lugnade han ner sej. Han älskar hundar och jag tror han tyckte Klara och Emma var som små hundar.


Pepino går lös efter mej numera.
Under några månader har jag nu börjat träna att han ska kunna gå lös med mej, utan grimma eller snöre. Tanken är att köra lite frihetsdressyr i slutänden. Häromdagen lyckades jag för första gången en hel sträcka - från stallet till hagen. Jag har provat förut men då har han släppt mej efter ett tag och riktat uppmärksamheten åt annat. Nu gick det hur bra som helst! Min lite suriga min på bilden handlade mer om att inte halka på isen samtidigt som jag försökte fota oss båda. Gick ju sisådär. Men jag är stolt över Pepino och hans framsteg.

Inga kommentarer: