Translate

söndag 15 februari 2015

NU testar vi ny kurs!

Att vara pensiönär är sådär...
Bobbo har fått börja gå kurs igen. Egentligen var det ju Pluto som var anmäld. Älskade Pluto. Han är så saknad här hemma. Lilla N räknar fortfarande in honom när vi pratar om vad vi ska göra. Ingen rättar henne. Hon brukar komma på sej själv efter ett tag. Då blir hon tyst. Jag anmälde honom till K9 Nosework för att hitta en vettig sysselsättning där han inte behövde mangla fram så mycket på sina bakben. Men han hann ju säga farväl till oss innan det var dags. Bobbo höll på att tjata ihjäl sej här hemma. Han har totalt tröttnat på pensionärslivet. Vilket innefattar övningar han redan kan och inte så mycket nya moment. Nu var han redo att göra något nytt och jag lyder,

För mej var det intressant att börja i  någonting som jag inte hade en susning om vad det var för någonting. Att läsa sej till vad noseworken innebar var inte heller helt lätt. Hunden ska lära sej specialsök, typ narkotikahund, fast ofarliga ämnen. Att börja lära ut till sin hund något man inte riktigt förstår är också rätt intressant. Eftersom jag inte har målet klart framför mej vet jag heller inte riktigt hur jag ska gå tillväga. Men Eva på Dog and People försöker täcka in hur vi ska träna våra vitt skilda hundar, alltifrån halvsenila Bobbo, bruksdobbermannen till totalt otränade nybörjar hundar. Helt klart gör vi på olika sätt men det är väldigt kul att se hur vi löser uppgifterna på olika sätt.

Vi har börjat med doften björk. Vi börjar i små behållare som egentligen ska sitta fast i en golvbana så att hunden inte kan röra på burkarna. Som ni kommer märka på filmen, så har inte jag tränat med det, jag har haft burkarna lösa vilket vållade lite bekymmer i början. Vi har gått vidare med att gömma doften i föremål och senast så gömde vi doften på två ställen i ett litet rum. Bobbo har  bra dagar och han har sämre dagar. Ibland går han upp i hög stress och ibland vill han inte alls jobba, blir lite förvirrad och känner sej olycklig. Men mestadels är han på. Mestadels blir han superglad när burkarna åker fram och han jobbar med svansen glatt viftande. 


Inga kommentarer: