Translate

söndag 7 oktober 2012

Lugn soffpotatis?????


Jag har alltid sagt att Pluto skulle passa bra som bara sällskapshund. Han har alltid varit nöjd med att få följa med på promenad, gosa lite och sedan kan han ligga i sin hundkorg och vara nöjd. Pluto har alltid varit pigg på att hitta på saker och är aktiv när man tränar men han har inte samma behov av aktivering och mental stimulans som Bobbo. Det var ju lite därför jag valde att inte skaffa en tollare igen, för att Bobbo krävt så mycket för att må bra och den tiden finns inte nu med tre barn, heltidsjobb och allt annat. Men nåt har hänt! Numera är han överenergisk! Igår när jag släppte ut honom sprang han minst 15 varv runt huset i rasande galopp, fintade osynliga faror, bockade som en kalv på grönbete och så har han varit nu i ett par månader. Min lugna fina Pluto har precis som många andra här i huset fått enorma mängder energi, ( dit räknar jag barn och hundar, inte mej )

Hundmänniskor har alltid sagt till mej att Bobbo har så mycket energi för att jag har tränat upp hans kondis och tränat orken. Jag har alltid svarat att tollare är så här. Nu börjar jag tveka. Kan det vara så att det är nåt som jag gör som skapar dessa energimonster???? Jag tycket inte att jag motionerar ens i närheten av det jag borde göra med mina hundar. Jag skäms att erkänna det men några tre timmars promenader om dagen är det inte längre i det här hushållet. Vissa dagar blir det bara kortisar och det händer även att jag trötta dagar inte ens tränar hundarna. Hur kan då Pluto gått från en soffpotatis till detta energiknippe? Kanske är pendeln slagen åt andra hållet? Att de får för lite? Men igår när vi körde 
föremålssök i skogen sp gjorde jag det delvis uppe från ett berg. Jag kastade ner föremålen i bergssluttningen. Pluto gjorde runt 10 sökslag och varje gång han hittade ett föremål kom han i 300 uppför det väldigt branta berget i samma höga fart och ut igen med massor av ork. Det var heller inte helt lätta sökslag. En dummie letade han efter i mer än 5 minuter. Hundar ska vara helt slut efter ett sånt träningspass. Men inte Pluto inte. Det var först när barnen gömt tre föremål i skogen uppe på berget och han fick söka runt i närmare sju minuter för att hitta alla som jag såg att hans energi äntligen stillats. Då var han trött. Men inte slut. Det var då nånstans som jag började fundera över vilka monster jag skapat. Innan det hade dessutom Emil varit ute på tomten och kastat boll med Pluto i närmare 10 minuter. 
Bella
På kvällen åkte jag ut till bruksan och mötte upp Neli, Bella och Bobo för ett lydnadspass. Jag körde igenom alla momenten och förutom fjärren så gick han jättebra! Verkligen jätte bra! Det var först efteråt som jag funderade över att han borde ha varit väldigt trött. Men nej. Nej, nej, nej, inte Pluto. Han har energi som jag inte vet vad.



Kanske man får den hund som man gör dem till?

Inga kommentarer: