Translate

torsdag 25 mars 2010

Nattrapport 01:22

Jag pluggar än. Till min stora förskräckelse upptäckte jag att pm:et ska vara inlämnat i morgon klockan 12.00. Jag hade klockan fem i kväll fortfarande inte börjat skriva på skiten. Det låter inte så farligt, 10 sidor inledning, syfte,teori, metod, material och tidigare forskning. För alla er som ALDRIG skrivit en vetenskaplig uppsats på D nivå kan jag meddela att bara syftet på typ två meningar kan man pillra med i två veckor. Jag avsatte 1½timma till mina fyra rader. Kommer nog återkomma till den flera gånger till. Natten är lång! Sen kan jag meddela att man inte kan skriva en enkel rad utan att ha referenser i vilken bok man har hittat den slutsatsen i. Sidnummer måste vara med tillsammans med författarens namn, förlag och vilket år boken publicerades. Det jobb jag nu helt hysteriskt försöker sätta ihop på 14 timmar ska egentligen ta tre veckor att göra...... det säger lite om vilken knipa jag sitter i. För jag måste ju hinna läsa en massa för att kunna jämföra olika teoretiska studier......

Jag har fått ihop sex sidor hitintills, just nu är hjärnan bara för trött för att förstå vad det är som saknas och hur jag ska formulera det. Ska validitet stå med i metod eller ska det sparas till ett annat kapitel? Blir uppsatsen skriven ur ett maktpespektiv eller skulle den bli skriven ur ett sociokunstruktionistiskt perspektiv? Jag ni ser, det är inte det enklaste att vara jag.

Det värsta är att varje liten bokstav, varje ordval och punkt kommer att granskas av häxorna på vinden. De kommer sitta med sina oskyldigt blå ögon och blonda hår och stirra på mej med illimarisk blick innan de kastar sej över varje liten kommatering och med hård ton i rösten fråga vad jag menar med det, hur kan jag veta det och varför har jag inte skrivit så här istället?

Jag längtar efter sommarlov!

1 kommentar:

Anonym sa...

Men här hade du tydligen tid att skriva ha ha ...

Pelle