Translate

måndag 29 mars 2010

Måndag IGEN!

Helgen har sprungit förbi. Märkte knappt att den var här. Kanske lyckades jag övertala Maggan om att ha en freestyle kurs snart så att jag kan ta med min älskade Bobbo på en inspirationstripp. Jag ska nog sätta mej idag och lägga upp tävlingsschema för agilityn den här sommaren. Kanske det kan få upp mitt goda humör, min lust, min vilja, min ork? Annars var helgen extremt lärorik där beteendet hos oss däggdjur kunde härledas till våra gener, vilken kontroll vi har och vilken stress vi sätts under. Vi fick lära oss att nästan 100.000 älgar skjuts varje år. Att de sköt två vargar för mycket under höstens jakt och lämnade ett antal vargvalpar ensamma att svälta då de sköt mamma och pappa.

David pratade om det olagliga i tvångsparning och hur de lärda tvistar om vilken vargart som hunden härstammar från. Vi har fått se bilder hur en häst ser på sin omvärld, och pratat om att djurskyddet för grisar och kor är på väg att tas bort.

Jag undrar hur alliansen tänker. De försämrar djurskyddet, våra matdjur (kor, grisar mm) ska inte ens behöva få lite halm i den minimala boxen. De svårt sjuka ska inte få ersättning. Helst inte arbetslösa heller.De vill sänka minmi lönerna ( typ McDonalds, städjobb mm) så att man inte klarar sej på att jobba 8 timmar om dagen för minsta försörjning, de lägger inte pengar på att reparera dåliga vägar, istället byggs nya på andra ställen i Sverige, de tillåter avskjutning av varg, ja det finns mycket som är märkligt. Men hur hade de tänkt vinna valet på det här? Visst har de rätt många bra punkter också. Nya betygssystem i skolan, lägre skatt så man får lite extra i plånboken om man jobbar......sen kommer jag inte på mer just nu.....men det finns mer. Det måste det göra.

Nu vet inte jag om jag tycker att alternativet med sossar, vänstern och mp är så superlyckat. Sossarna kommer få alldeles för mycket att säga till om, men jag tror det är ett bättre alternativ till det samhälle jag ser framför mej. Ett samhälle där man går till skolan, lär sej saker, pluggar vidare, får jobb, skaffar barn, kanske blir sjuk får ersättning och hjälp att komma tillbaka till arbete, av en sjukvård som faktiskt fungerar! Inte behöva ha sina barn för länge på dagis, ha ork att ta hand om sin familj och pengar nog i plånboken att betala räkningar och kanske till en semester. Blir man av med jobbet så finns det ersättning att få ( A-kasse avgifterna var ju det som alliansen först gick ut med och erkände att de gjort fel på) tills man hittar ett nytt jobb. Pensionerar sej, så har man tid och pengar att göra det man förut inte hunnit. Vagga barnbarn och sen få en anständig vård med sin partner på ett ev boende innan man får en trevlig lite gravplats på nån kyrkogård, eller få askan sprid i en flod eller så.

Nåja det här är ingen politisk blogg men nog bör vi tänka till åt vilket håll vi vill gå. Speciellt om vi får cancer, får ett svårt sjukt barn, blir arbetslös, bryter ett ben efter svininfluensan (det får man inte i dag om man varit sjukskriven en viss tid, då måste man nämligen gå till socialen, som inte tar emot en eftersom man haft en för hög inkomst när man arbetat. (Dessutom måste du först sälja ev bil, hus eller andra tillgångar innan du kanske kan få ersättning för den tid du inte kan jobba). Vi måste fundera på hur säkert det ska vara för våra barn att gå till skolan eller parken, det är inte för inte som många i USA hämtar och lämnar barnen i skolan eftersom kidnappningsrisken är så stor. Vi kan hamna där. Skolskjutningar eller gamla medarbetare som kommer in på en arbetsplats och skjuter kollegor, det kan vara hos dej om ett par år. Politik är det som får dessa enstaka fall att bli många eller få. Demokratin i Sverige såg inte ut som den gör idag när jag föddes. Den har ganska radikalt förändrats, och den förändras hela tiden. Så även om det inte känns som om det spelar någon roll att rösta så gör det det. Du spelar roll.

Oj det blev tungt en måndag morgon.
Jag säger ju att jag är en dysterkvist för tillfället!

Inga kommentarer: